Historia

Historien om Ming Palace


1978 slog Sveriges första Ming Palace upp sina portar i Linköping.


Två år senare, 1980 var det dags för Kalmar.


1983 öppnade Ming Palace i Eskilstuna.


Konceptet har varit det samma i alla år, att låta våra gäster avnjuta den bästa kantonesiska (1) kinamaten. Genom åren har verksamheten expanderat i Eskilstuna. Ming Palace är idag Eskilstunas äldsta kinesiska restaurang, samma ägare som för 25 år sedan, ”lika god kinamat då som nu”. Vi arbetar ständigt med att förbättra kvaliteten på maten.


Januari 2006 tog Ming Palace över resebyrån Ving Resors lokal. Det fanns flera anledningar till att Ming Palace tog över lokalen. Ming Palace i Eskilstuna har alltid haft behov av en större lokal. Att det har suttit fullt med gäster i restaurangen är ingen ovanlig syn. Från och med 2006 skärpte även Livsmedelsverket reglerna kring tillagning samt servering av livsmedel.


I och med övertagandet, byggdes det om i restaurangen för att anpassa verksamheten efter de nya samt striktare reglerna för livsmedelhygien. Detta medförde också att serveringen och köket fick större ytor.


Med facit i handen kan våra gäster kan glädjas åt att restaurangen är anpassad efter striktare regler för livsmedelhantering samt att det finns fler sittplatser. Vi har också märkt av att våra gäster har uppskattat expansionen.


Oktober 2007 utsattes restaurangen för ett brandattentat. Serveringsdelen totalförstördes vilket innebar att verksamhet inte kunde bedrivas förrän sanering och renovering genomförts. Februari 2008 slog Ming Palace åter upp portarna efter 3 månaders renoveringsarbete.


Mars 2011 tilldelas Ming Palace Eskilsstatyetten under kategorin Allmänt. Citerat från juryns motivering: ..."Idag är man Eskilstunas äldsta kinesiska restaurang med samma ägare som från start. Trots motgångar i form av illvilliga gärningar har man med oförtrutet engagemang arbetat vidare för att ständigt förbättra kvaliteten. Verksamheten har expanderat och bedrivs idag i betydligt större lokaler än från början på ett sätt som i högsta grad utstrålar entreprenörsanda. Alla som besökt Ming Palace under lunchtid kan bekräfta att här är det oftast fullsatt"...


Vi välkomnar alla gäster, både nya och gamla!


(1) Kanton även kallad Guangdong, är en provins i södra Kina.

BESTÄLL PÅ 016-14 43 03 (Avser Eskilstuna)

(Vi öppnar tills vidare)